söndag 26 april 2009

Stor plattis i fjorden mm.

Lördagens abborrfiske bjöd bara på en öring som givetvis fick gå tillbaka. Konditionen på havsöringen så här på våren är ju oftast väldigt dålig, trots att många tycks tro att bara för att den är blank så är den "fin". Ett exempel var en kille som i veckan fick en "grann öring" i Rolfsån på drygt 4kg och 87cm. Har man överhuvudtaget någon referens i bakhuvudet så inser man ju att en "grann öring" på 87cm bör väga kanske 8-9kg. Fisken var givetvis en utlekt lax och reglerna säger att utlekt lax ska gå tillbaka, vilket ni förstår inte skedde här.
Isola-båten var ute på Kungsbackafjorden där Magnus med sällskap kollade om näbbgäddan kommit, men så var inte fallet. Han hade följe på en öring på 2-3kg och de fick en mindre öring. Det är ju inte ovanligt att skrubba följer efter och hugger vid detta fiske. Magnus hade ett följe och krokade sedan en plattis, som dock inte var en skrubbskädda utan en sandskädda på grymma 450gr! Kungsbackafjorden är ju inte direkt känd för att leverera stora sandskäddor. Vi fick dock nyligen höra att det förra året vid Brokö kom upp en fenknot som uppskattades till 6-7hg!! Säkra källor, men vikten är alltså uppskattad.
Confidence-Micael med sällskap var också ute i området igår och fick några öringar. Största var på 48cm och samtliga returnerades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar