måndag 18 maj 2009

Men vädret var kanon! :-)

De kunde inte hitta något fel direkt när vi kom med båten, men något hände ju eftersom vi inte kunde lägga in friläget, det kan ha varit en vajer som hoppat loss eller gått av. Detta fick ju till följd att vi inte vågade stänga av motorn ute på havet, då båten inte startar om man inte har friläget i. Vi hade ju då legat i vattnen utanför Nidingen utan att få igång motorn vilket ju inte hade varit så häftigt... Det fick dessutom till följd att vi hela tiden var tvungna att köra, eftersom båten går i omkring 3-4 knop bara växeln är i. Ingen trollingbåt direkt.
Vi kunde ju gått mot hemmahamnen i Lerkil och ringt in en båt som hade fått hjälpa oss in sista biten, men Nimbus i Långedrag ville hellre att vi kom direkt upp till dem, så vi fick oss en tur i södra skärgården istället för vrakfiske... Hursomhelst så var Nimbus-gänget väldigt service-minded, ett riktigt skönt gäng, så vi körde hela vägen upp till Långedrag där vi cirkulerade utanför hamnen några minuter innan de skickade ut en båt som mötte oss och som bogserade oss de sista 200 meterna. Först då kunde vi ju stänga av motorn och sluta tuffa framåt, men det var ju nästan inga båtar ute i farlederna så det gick ju bra. En lördag i juli hade jag väl däremot inte gett mig in i farlederna med en båt som bara gick framåt i minst 3 knop!

Fisket undrar ni? Vi hann bara köra ett vrak och det gav ingenting, bara några enstaka blekahugg. Väldigt märkligt, just det vraket brukar vara bra, vi fick bleka på över 3 kg samma tid förra året. Men vädret var i a f kanon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar