onsdag 2 juni 2010

Häng med på PNC till helgen!

Vi hoppas att så många som möjligt överväger att komma upp till Mollösund lördag-söndag för årets Pater Noster Cup! Tävlingsledningen hälsar att det går utmärkt att komma in med sena anmälningar, men hör gärna av er så fort ni vet för att stämma av om ni är intresserade av de gemensamma middagarna fre-lör, vilket såklart kommer att bli jättetrevligt.
Ett stabilt högtryck växer in och för första gången på typ 300 år verkar det som att det blir riktigt bra väderförhållanden under tävlingen. Fisket kring Måseskär är riktigt trevligt och det går att få mycket rolig fisk i området. För att höja pulsen lite kör vi nedan några bilder från förra årets tävlingshelg.


PNC:s regelsystem är väldigt tilltalande och gör att många olika arter belönas mer än enstaka stora fiskar. En fisk ger mer poäng ju större den är i förhållande till sin maxvikt kan man säga. Varje fisk jämförs mot en bestämd idealvikt, vilken ger 100 poäng. Detta gör att en sandskädda på 350gr är lika mycket värd som en gråsej på 5kg och en berggylta på 1200gr. Varje team får väga in en fisk per art, så när man fått en fisk man är nöjd med rent viktmässigt så jagar man vidare på andra arter. På så vis tas det inte upp en massa fisk i onödan eftersom totalvikt är oväsentligt. Dessutom är flertalet hotade arter inte med i tävlingen, vilket gör tävlingsformen skonsam mot våra fiskbestånd.

Från vänster Magnus med berggylta 1445gr, Rickard med blågylta 600gr och Mackan med knot på 475gr, alla tre tagna på riktat fiske under två lyckosamma timmar första tävlingsdagen.


Rickards blågylta på 600gr.


Magnus med havsöring ca 47cm som returnerades. Tyvärr fick vi ingen godkänd på tävling.


Magnus med rötsimpa på 420gr, togs innan tävling.


Kolla inlägget nedan för mer info kring tävlingen. Där finns också telefonnummer till tävlingsledningen om ni undrar något inför helgen.
Följ även Navias blogg, då de redan är på plats och träningsfiskar, något vi dessvärre inte hinner i år. Isolas uppställning blir samma som förra året, d v s Magnus, Rickard och Markus. Självklart rapporterar vi direkt från tävlingen på lör-sön, men som vanligt kan det vara lite svårt att hinna med allt under tävlingstid.

Tight Lines!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar