söndag 4 oktober 2009

Bara blåst. Som vanligt.

Visst går det att fiska i blåsten, men det ska ju vara kul också. En ledig söndag kan ju istället innebära lite svampplockning, eller varför inte kolla till båten. En av våra "hangaround-båtar", stationerad i Gottskär i Kungsbackafjorden, fick lite vatten öst och några tampar tajtade idag. Den är kanske inget för en Bratten-tur, men den har fångat en del rariteter som pigghaj över 5kg, oxsimpa, staksill och taggmakrill :-)
Från Gottskär har man fin utsikt över stora delar av Kungsbackafjorden. På fotot nedan syns den populära badön Brokö, som dessutom är en klassisk plats för makrillfiskare. En bra dag i juli kan det ligga närmare 50 båtar här! Idag hade inte ens de mest garvade makrillfiskarna tagit sig ut.
Vid Nidingens fyrplats utanför Kungsbackafjorden blåste det nu ikväll 21m/s i medelvind, med byvindar på 27m/s!! Gränsen för storm går ju vid medelvindar på 25m/s. Nästa helg är det fiske inbokat, men det ser enligt långtidsprognoserna just nu ut att bli något som är mindre vindberoende än havsfiske som är förstavalet. Det kan bli gädd- eller abborrfiske på hemmaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar