torsdag 30 april 2009

Middag på vandrarhemmet.

10 st katter blev det till sist varav 4 st var över 3 kg. 11 arter och underbart väder.

Henkes första: ca 3,9kg!

Ca 3,3kg!

3e raka för Mackan! Magnus och Mats har fått 5 katter.

Ca 3,4kg!

Första katten för Mackan! Returnerad.

Mange och Mats på Isola-båten. Trögt kattfiske än så länge.

Fin katt

På väg

Nu darrar katterna vid Måseskär!

Direktrapporter hela helgen!!

Vi direktrapporterar självklart alla storfiskar från torsdag eftermiddag till och med lördag! Räkna med täta uppdateringar och många bilder då vi är många båtar som fiskar i Måseskärsområdet. Mats, Mange och Rickard fiskar med Isola-båten från torsdag förmiddag och nykomponerade glödheta Team Juniorerna (Isola-Mackan och Henke Karlén) fiskar från torsdag eftermiddag. "Juniorerna" ser ut att ha formtoppat inför denna helg efter att sammanlagt ha fiskat över 30 fiskepass under april månad! Orkar de en hel helg till havs?! Övriga team ser ni nedan, där de flesta ska fiska fre-lör.

Tight Lines!!

tisdag 28 april 2009

Uppladdning inför Måseskärs-helgen!

Nu till helgen kommer havskatterna i Måseskärsområdet att darra av skräck! Precis som förra året blir det en havskattscup i vattnen utanför Måseskär, i år med en imponerande uppslutning. Vad sägs om följande deltagande team:

# Team Confidence
# Team GHFK Hajen
# Team Omega
# Team Navia
# Nidingen Giants aka Giganterna
# Henke Karlén
# Ola "Mr 50" Esbjörnsson

Eventuellt dyker Kinnarps-Garmin upp och kanske ytterligare något team. Utöver detta har Kungsbacka Sportfiskeklubb en klubbtur med Oberon på fredag kl. 13-19 så det blir många duktiga sportfiskare på plats! Det kommer även att blandas lite i teamen. Då vi på Isola är 4 pers ska Mackan bilda en glödhet kombination med Henke Karlén torsdag-fredag och lördag går han in i Team Giganterna, vilket drastiskt sänker deras medelvikt och gör att deras båt eventuellt kan gå upp i planing, något som inte hänt sedan hösten-82. Övriga team darrar.

Utöver havskatt blir det troligtvis riktat fiske efter större varianter av bland annat knot, kungsfisk, bleka, blågylta och en del annat. Flera av teamen sover på vandrarhemmet på Käringön.

På bilden under ser ni att stämningen var på topp på förra årets träff!

söndag 26 april 2009

Kungsfisk på 505 gr

Reg fisk till Daniel på Navia. Stort GRATTIS!

Stor plattis i fjorden mm.

Lördagens abborrfiske bjöd bara på en öring som givetvis fick gå tillbaka. Konditionen på havsöringen så här på våren är ju oftast väldigt dålig, trots att många tycks tro att bara för att den är blank så är den "fin". Ett exempel var en kille som i veckan fick en "grann öring" i Rolfsån på drygt 4kg och 87cm. Har man överhuvudtaget någon referens i bakhuvudet så inser man ju att en "grann öring" på 87cm bör väga kanske 8-9kg. Fisken var givetvis en utlekt lax och reglerna säger att utlekt lax ska gå tillbaka, vilket ni förstår inte skedde här.
Isola-båten var ute på Kungsbackafjorden där Magnus med sällskap kollade om näbbgäddan kommit, men så var inte fallet. Han hade följe på en öring på 2-3kg och de fick en mindre öring. Det är ju inte ovanligt att skrubba följer efter och hugger vid detta fiske. Magnus hade ett följe och krokade sedan en plattis, som dock inte var en skrubbskädda utan en sandskädda på grymma 450gr! Kungsbackafjorden är ju inte direkt känd för att leverera stora sandskäddor. Vi fick dock nyligen höra att det förra året vid Brokö kom upp en fenknot som uppskattades till 6-7hg!! Säkra källor, men vikten är alltså uppskattad.
Confidence-Micael med sällskap var också ute i området igår och fick några öringar. Största var på 48cm och samtliga returnerades.

fredag 24 april 2009

1960gr!! Längd 48cm, omkrets 37cm!


Här är några bilder på besten. Grym kondition, inte långt kvar till lek nu. Fisken raderade ut KSK:s 31 år (!) gamla klubbrekord på abborre :-) Nu somnar man gott! Imorgon blir det självklart mera fiske. Isola-båten kanske ska ut på en provtur i Kungsbackafjorden med nya hydralstyrningen och i övrigt är det väl inte omöjligt att det blir ett abborrpass...
Vi fick även en rapport från Lilla My-Anders och Navia-Anders. De gick från Simrishamn imorse med sikte på vrakfiske samt piggvar. Tyvärr gav inte varfisket någonting, trots "säkra platser". Även vrakfisket var trögt med torsk upp till 7kg. Lilla My-Anders har en alldeles förträfflig hemsida där han framförallt ger mycket tips, information och rapporter kring fisket i Öresund.
Ni hittar sidan på www.teamlillamy.se

Abborre 1960gr!!

När väl första abborren över 1600gr kom så var den riktigt rejäl! Personbästa med 370gr efter många mellan 1450-1590gr. Mobilfotot blev misslyckat, så ni får vänta till ikväll innan ett foto kommer. Bara 48cm lång, så den var välgödd :)

torsdag 23 april 2009

10+lubb

Vi tackar för 2 fina bilder från kompisarna i Team Navia/Lowrance och deras Brattenpass 13/4. Översta fotot är D2 (Daniel Lindblom) med en av 10+lubbarna som vi tidigare rapporterat om.
De flesta som varit ute på öppet hav och fiskat har säkert varit med om att trötta fåglar slår sig ner en stund på båten, inte minst nu på vår-försommar när mycket fåglar flyger norrut via Danmark. Givetvis låter man dem ostört pusta ut en stund, men ett bättre läge för att få några snygga foton får man ju sällan. Dessutom med en spöhållare som ytterligare förgyller bilden, bättre blir det ju inte. Vår expertkompetens inom biologi/ekologi ligger företrädelsevis inom områdena fisk och vattenvård, och vi låter därför bli att gissa vilken sorts fågel det rör sig om :-)

Bra jobbat med motorn Rickard och Mange! Fredag-lördag blir det fiske, har dock inte bestämt ännu vad det blir faktiskt!! Följ bloggen så får ni se. Läskar lite så länge med Henkes vertikalgös från igår, drygt 3kg. Henke har fortfarande problem med att direkt lägga upp bilder från mobilen, så det hjälper vi honom med när han är ute på sina 3-dagars fiskepass (viss avundsjuka hos Isola-gänget...). Länk till Henkes blogg har ni i vår högerkolumn. Han rapporterar i a f att gösfisket är riktigt trögt i det fina vädret.

Hydralen på plats!

Allt verkar funka överraskande nog.

onsdag 22 april 2009

Fixa hydralstyrningen

Ikväll skall vi sätta dit en hydralstyrning som vi lånar av Sleipner AS tills dom fixat till vår egen som gick rätt av i ett mellanfäste när vi tiltade motorn. Servicen från Sleipner har hittills varit suverän. Om vi får ordning på styrningen väntar lite Horngädda och Havsöringsfiske i helgen.
Nästa helg är det ju intern Havskattfestival från Kärringön där det också kommer satsas på reg inom andra arter såsom Knot,Kungsfisk och Vitling mm. Confidence som nu ligger i vattnet kommer upp liksom Team Nidingen Giants, Team Navia/Lowrance, Team Omega och vi i Team Isola/Lowrance. Ev kommer också Henke och Benny från Team Kinnarp/Garmin med en eller två båtar samt Ola Esbjörnsson med en båt. Det skall bli riktigt kul om vädret är med oss.

måndag 20 april 2009

Anders drog reg Vitling igen!

Anders i Team Navia drog i helgen sin tredje reg på Vitling. Fisken vägde 810 g och togs under riktat fiske i Norra Öresund. Anders fiskade ihop med Lilla my Anders. Grattis till en fin fisk.

lördag 18 april 2009

Antiklimax del 2

Vill bara berätta om vår resa med ett lite längre inlägg.
Det small till ordentligt när jag tilltade ner motorn och då pajjade servostyrningen. Den del som förbinder själva styrstången och servodelen gick rätt av. Vad detta beror på har jag ingen aning om, det ända man är nöjd med är ju att det inte hände ute på Bratten eller i 30 knop.....Ni kan säkert tänka hur många svordomar som gick genom skallen. Snabbt upp med båten igen och körde till Hällevikstrand för båt taxi ut till Kärringön. Åkte med Anders som har Anders Båt & Brygga. Han kör en bastant havsjeep av märket Minor.
Väl framme på Kärringön så checkade vi in på Peterssons Bed & breakfast. Satte oss till bords och åt en fantastisk middag med Rödtunga med färskpotatis till huvudrätt.
Peterssons Krog är i mitt tycke väskustens pärla med oerhört trevlig personal, fantastisk mat och solklart bäst atmosfär. Kan rekommendera deras bed & breakfast som både är billig och trevlig.
Vaknade med betongkeps och konstaterade att det var lika bra med en promenad runt ön. Passade på att fotonörda lite. Nu sitter vi hemma igen och hoppas att nästa gång blir med egen båt.... glömde nämna att vi naturligtvis avslutade besöket på Kärringön med en Toast Skagen på Petersons....


Gissa arten och du vinner en trasig del av en hydralstyrning
Vedholmen
Måseskär
Så nära men ändå så långt borta....

Där ute skulle vi ha varit ju

Peterssons


Jocke med en liten braxen på 1340gr. Inte direkt det vi hade hoppats på, men ändå ett pb till Näslund. Nu drar vi hem och grillar! Kyckling alltså, inte braxen :)

Vi hade i a f tur med vädret...

...men fisken lyser med sin frånvaro.

fredag 17 april 2009

antiklimax

När man äntligen skall ut med båten, vad händer jo fanskapet till styrning går av någon anledning sönder och går omöjligt att fixa på plats. Det blev taxibåt istället med Anders som visade sig vara polare med Melker. Mycket trevlig kille som naturligtvis skulle ut med kunder på kattfiske imorrn.
Nu blir det middag och GOD dryck

torsdag 16 april 2009

Henke rapporterar att torsdagens fiske i norra Vättern gav 5 fiskar i båten, varav 4 över 8kg. Riktigt bra medelvikt alltså. Största fisken blev den på 10,2kg nedan, men man tappade även två större fiskar. Nya tag imorgon.

Hett gäddfiske i norra Vättern!

Henrik Karlén och herr Nyman fiskar just nu i den vackra skärgården i norra Vättern, ett av få vatten där det verkligen är fullt realistiskt med en 20+gädda! Henke har lite problem med att lägga upp bilderna på sin blogg via mobilen, så det hjälper vi självklart till med, samtidigt som vi självklart bjuder på några smakprov här. Igår togs en 9,8-kilos och idag började man med en 8,2-kilos innan Nyman nyss drog första tioklubbaren, se bilden. Den vägde 10,2kg och var 115cm lång. Ganska få fiskar, men ett ruggigt bra snitt! Som ni ser på bilden är det vindstilla och gassande sol, kanske inte optimalt gäddväder enligt Henke. Grabbarna kör sannolikt fiske hela veckan.

Du hittar en länk till Henkes fiskeblogg i högerspalten -->

tisdag 14 april 2009

Olofs Lax på 11,94 kg från Vänern

Här har ni en bättre bild på Olofs fantastiska fisk. Fisken högg i ytan med 10 m vatten under båten ca 2 nm norr om Stavas knall. Detta var Olofs fjärde trolling tur i rad med Lax över 9 kg i båten där dom fyra toppfiskarna haft ett snitt på smått otroliga 10,5 kg.

måndag 13 april 2009

Inget fiske idag...

Olofs fantastiska lax igår vägdes till 11,94kg i hamn och var bara 93cm lång! Detta är en av de största laxarna som tagits i Vänern på 2000-talet. Stort grattis Olof!!

Som ni kunde läsa i bloggen tappade vi en riktig pjäs på morgonen som närapå tömde rullen och sedan tackade för sig efter några minuters fight. Nästa gång tar vi den... I veckan kan det bli både abborrfiske och något gäddpass. Om vädret håller sig till helgen lockar ju även havet.

söndag 12 april 2009

Lax 5kg prick.

Vi har även returnerat en lax på 59cm. 2 snabba nu efter en trög eftermiddag. Vi kör på!

Lax 5,42kg.

Olof Lax på ca 12,1kg!

Fantastiskt väder

Mackan brände en riktigt fin fisk.Tömde nästan rullen.

06.45: På väg ut från Spiken.

måndag 6 april 2009

3 säkra vårtecken!

Tack Thomas och Holger, alltid trevligt när vi chartrar Vandia. Totalt blev det 55-60 koljor varav 7 registrerade storfiskar, d v s över 1kg. Största kolja 1240gr, största vitling 780gr och största spätta 520gr, men vi körde inte särskilt riktat efter rödspättan. En hel del av spättorna var rejält tunna efter leken och returnerades självklart, liksom en stor del av de ovanliga koljorna. Den stora vitlingen var lätt krokad och simmade piggt tillbaka efter snabb vägning och fotning. Nästa gång väger den över 800gr = reg! Totalt 8 arter under dagen. De flesta av oss bättrade även på solbrännan avsevärt.

Söndagen var man ju lite seg efter en lördag på havet och ett par långa abborrpass i veckan, så det blev sovmorgon till 07.30 och bara några timmars fiske på förmiddagen. Det är ju så att om man alltid får fisk så skulle det ju inte vara kul, så därför var det väl bra att man inte hade minsta pill under söndagen! ;-)

Nedan bjuder vi på 3 pinfärska vårtecken från Kungsbackaån!

Foto 1: Lekande barn!

Foto 2: Fåglar i vattnet!

3: Tussilago!!

lördag 4 april 2009

Isola-Markus vann KM

Isola-Markus tog i ett hårt startfält hem det mycket prestigefyllda klubbmästerskapet i havsfiske på Vandia. Vi i teamet gratulerar och hälsar dig välkommen hem igen efter att ha klarat målsättningen att vara före Confidence-Håkan.

Koljabonanza!

Martin med kolja på 1240gr, dagens största hittills. Totalt 7-8st över 1kg som innebär registrerad storfisk! Många timmar kvar!

Markus med vitling på 780gr som fick gå tillbaka.

Gassande sol och 0 m/s. En och annan spätta, vitling, sill och sandskädda första halvtimmen.

VB: 4 tokheta kskare på väg till sundet

4 tokheta kskare på väg till sundet

Öresund med Vandia 4/4

Idag lördag är det dags för det oerhört prestigefyllda klubbmästerskapet i havsfiske för Kungsbacka Sportfiskeklubb. Med på båten finns många rutinerade havsfiskare och några underdogs, så det gäller att ha toppat formen för att vara med i topp! Många arter belönas bra enligt poängsystemet så det kan bli en spännande dag med varierat fiske.
Som vanligt åker vi med trevlige och rutinerade skepparen Thomas Nilsson och Vandia från Helsingborg. Väderprognosen antyder solskyddskräm och kortbyxor! Vi lägger självklart upp rapporter under dagen. Fisketid 8-15. Må bäste man vinna (för det är tyvärr inga tjejer med).

fredag 3 april 2009

Öringfiske i Åsa

Rickard körde ett kort pass i Åsa igår kväll.
Som vanligt ingen fisk men tur med vädret hade han.

onsdag 1 april 2009

Mackan med årsbästa på 1540 gram

1540 gram

Abborre 1670g på mask

Grymt fin Abborre fångad av en liten kille på 10år!!
Han har även fått en på 1170g.

Henke med Abborre på 1660g

Grattis Henke till Regget på Abborre!
Längden på storabborren var 46 cm.
Henke har även fått en på 1250g sedan sist.

Havsöring premiär

Rickard hittade Thomas Blomkvist nere i hamnen i Åsa 05,45 på morgonen.