fredag 9 april 2010

Prestigefyllt klubbmästerskap!

Imorgon lördag är det dags för Kungsbacka Sportfiskeklubbs oerhört prestigefyllda klubbmästerskap i havsfiske! Som vanligt har de chartrat Vandia där Thomas och Holger som alltid kommer ta väl hand om KSK:arna.
Vi ger er nedan lite förutsättningar inför lördagens stora evenemang, som alla stora tv-bolag slåss om för att få tv-rättigheterna till! Isola-bloggen kan dock lugna alla med att det är här, och endast här, som ni får all nödvändig information och uppdatering direkt från båten!

Uppslutningen från Isola och Confidence är i år lite dålig, men Markus försvarar Isolas färger, medan Micael Karlsson gör detsamma för Confidence. Förra årets tur (4/4, se bild ovan) var helt underbar där 23 KSK:are upplevde ett totalt vindstilla Öresund, skön vårvärme och ett fantastiskt koljafiske. Ett 55-tal koljor kom upp, där 7 var över storfiskvikten 1kg! Självklart returnerades en stor andel av dessa härliga sportfiskar. Totalt togs 8 arter.


Martin Ågren är en oerhört duktig metare och tillhör som vanligt favoriterna, även om det finns väldigt många duktiga havsfiskare i KSK. Martin, segrare 2008 och 4a 2009, poserar med största koljan på förra årets tur. Vikt: 1260gr! Ryktet är att Martin har knutit tackel, klippt perfekta räkbitar och putsat spöt varje kväll denna vecka.



Isola-Mackan är regerande champ efter stabilt artfiske förra året. Han fick även största vitlingen på 780gr, som mobilfotades snabbt och returnerades. Enligt honom själv har han jobbat 19 dagar i sträck och är "sannolikt utbränd", samt känner som tävlingsledare och reseansvarig att han "i första hand vill se till att alla får en trevlig tur på sjön". Allt detta är givetvis kvalificerat skitsnack och bara en avledande manöver för att inte behöva bära det tunga favoritskapet som regerande mästare! Väl på plats är det bara seger som gäller, erfar Isola-bloggen.

Bland övriga favoriter måste nämnas Confidence-Micael, som utan tvekan är en av Sveriges mest erfarna havsfiskare. Micael har tagit två andraplatser i rad, och är självklart med och fightas om segern. Han sägs gå helt på rutin och erfarenhet inför lördagens batalj, vilket kan räcka långt!
Internationella vadslagningsfirmor håller även rutinerade Jimmy Tegnebrink, fjolårstrea och före detta medlem i Svenska Havsfiskeklubben, som en underdog till låga odds. Även ganska nyblivna seniorerna Adde Larsson, Dominic Büchel och Johan Sundheim placeras i kategorin "dark horse" som potentiella medaljkandidater, liksom KSK:s sekreterare Lars Wirdelius. Många om budet med andra ord!
Nämnas bör också att den i tävlingssammanhang alltid glödhete Confidence-Håkan, precis utanför pallen de senaste tävlingarna, i år inte får chansen att slåss med de stora. Han ska nyligen, något nedstämd, ha ringt upp tävlingsledare Markus och strykt sig från mästerskapet för att istället (enligt ryktet något motvilligt) ha åkt på en veckas solsemester ihop med sambo och son, vilket får ses som en riktig felprioritering. Enligt Isola-bloggen åker man bara utomlands av ett enda skäl, och det är för att fiska.

Både svenska och danska kustbevakningen har lovat att under lördagen sätta in extrabåtar som patrullerar områdena från Ven upp till Domsten, allt för att säkerställa ordningen. Läget är spänt och Vandia-Thomas har valt att lägga locket på och inte prata favoritskap med media inför lördagens tävling, detta för att inte sätta press på enskilda KSK:are.

Mer info kommer.

1 kommentar:

  1. Härliga blogginlägg ni gör.

    Skitfiske på tävlingen och håll nu fotografer och TV team på avstånd...

    SvaraRadera