måndag 17 maj 2010

Rapport vrakfisket:

Vi var ju några som väntade på en het vrakrapport under gårdagen, och jag fick nu tag på en trött och utarbetad Sellman som kunde lämna följande rapport: Katastrofdåligt fiske!
Micael K, Håkan W, Jari och Sellman startade på natten och tuffade nordväst mot Skagenvraken, som gav riktigt dåligt med fisk. De träffade där en yrkesfiskare som var trevlig nog att vänta med att garna vraket till Confidence hade fiskat färdigt. Han berättade dessutom att sejfisket hade varit bra "längre västerut", alltså typ nordväst Skagen, och att torskfisket hade varit bättre österut, alltså mot Sverige.

Confidence drog då vidare mot nordost och testade bland annat Fågelvraken Korpen och Duvan, med bara enstaka småtorskar och några sejar upp till 3-4kg som resultat, trots perfekta förutsättningar med vrakträff varje drift. Gänget susade vidare mot Måseskärsvraken (Westbank, Westvåg) och ner till Hagenvraken med fortsatt usla resultat, vilket inte hör till vanligheterna när Confidence med sin alltid rutinerade besättning är ute.

Sellman misstänker att det var allt färna-, björkna- och metesnack ombord som orsakade det dåliga resultatet. För er som inte känner Rickard Sellman så kan vi berätta att han är den klart mest vidskeplige i Isola-teamet! Om man exempelvis råkar vissla ombord kan man åka på en "hörring" så skjortan står rätt ut! :-)
Rickard påpekade också att det var exakt samma besättning som 1 maj-helgen hade ett trögt fiske på Kummelbank, vilket kan ha spelat in. Lite jetlag liksom
:-) Själv fick jag tacka nej till fisketuren p g a skolarbete, vilket nu i efterhand inte känns lika tungt som när man på DMI-prognosen såg att havet skulle ligga helt blankt...

Tight Lines!
/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar