måndag 31 maj 2010

Tromsö 2010

Magnus och Mats från Isola tillsammans med Henke och Olof fiskade totalt 6 fiskedagar utanför Tromsö i Nordnorge. Fisket kan beskrivas som riktigt trögt då Hälleflundrorna inte vandrat upp på det riktigt grunda än. Vi hittade till sist fisk mellan 25-35 m. Tyvärr fick vi inga riktigt stora men ett gäng fiskar mellan 22-31 kg var ändå riktigt roliga att fighta.



Olof med fin Kveite
Vi fick även mycket Rödspätta och Sandskädda under riktat fiske där dom flesta spättorna låg mellan 1-1,8 kg med toppar en bra bit över 2 kg. Största Sandskädda vägde 825g.
Rödspättor på 1,8kg& 2,1kg
Naturupplevelsen var fantastisk då 1000tals lunnefåglar och andra arter vi inte kunde namnet på flög runt våra huvuden ibland. Havsörnar var det extremt mycket av och som mest såg vi 8 st samtidigt!




Naturen var kanon häruppe
3 gånger såg vi Vikval där en av dom var precis utanför vår stuga en dag.




Strax utanför båten hade vi val!
Vi körde ungefär 50/50 med stormjiggar och cutbait harring jiggar där stormen var överlägsen för oss då 8st av totalt 10st riktigt krokade fiskar högg på dessa.
Självklart kan inte en vecka visa så mycket och dessutom fick vi ju inte någon riktigt stor men lite intressant var det då man alltid vill ha det nyaste och det man tror det hetaste.//Magnus

1 kommentar:

  1. Bra jobbat! Tio flundror är bra, synd att de stora inte visade sig.

    SvaraRadera