lördag 21 augusti 2010

Yes!


När vinden friskar i får man hålla till i skogen istället ;-)
Full korg idag: 2,6kg gula kantareller (ca 10l) på 2,5h i skogen! Inte särskilt ofta man hittar ställen som ovan.

Vädret ser rejält ostadigt ut ett bra tag framöver, men vi hoppas verkligen kunna klämma in några pass i Öresund inför Garmin Fiskefestival 11-12/9. Vi har en hel del arter vi behöver kolla upp innan tävlingen.
Som vanligt lär det bli en jämn tillställning i denna trevliga tävling, vilket beror på flera orsaker. En huvudanledning är givetvis att det är relativt få arter som fångas, vilket givetvis gör att det sällan är något lag som skenar iväg poängmässigt. En annan anledning är alla duktiga team som är med här. Många danska och skånska team har en fördel av att de mer eller mindre har Öresund som hemmavatten. Teamen från "västkusten" (exempelvis vi) fiskar dock en hel del i Öresund och är vana att jaga runt efter de olika arterna. Tight lär det bli och det finns inga givna favoriter på förhand.

För vår del ser det just nu ut som startuppställningen Magnus-Rickard-Mats, vilket alltså innebär att undertecknad dessvärre får stå över denna gång. Magnus med sambo väntar dock tillökning dagarna efter tävlingen, vilket gör det hela lite osäkert. Samma läge hade Magnus för 3 år sedan, då vi hade en bil ståendes i Helsingborgs norra hamn. Då kunde vi snabbt köra in och släppa Magnus ifall vi fick ett telefonsamtal om att något var på gång ;-)

//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar