lördag 14 maj 2011

Bilder från påskhelgen:

P g a en rejäl förkylning med tillhörande krämpor från min sida så valde vi att avstå fiske i helgen. Onödigt att slita ut sig när det är mycket fiske i pipeline, inte minst Pater Noster Cup 28-29 maj. Det var förresten ännu en svartfisk inne på fiskauktionen igår morse, vikt 1,5kg. Vill ha!! :-)

Istället för en Gullmarsrapport kommer istället lite bilder från Öresund när Mattias, Rikard F och jag var nere under påskhelgen.

Hälsningar
Markus



Det blev några hyfsade vitlingar. Själv tappade jag tyvärr en förmodad storvitling halvägs uppe i ett vitlingrace vi hade.


Mattias toppade helgen med en kolja på grymma 1440gr. Efter att ha tappat flera fina koljor var han väl värd denna toppfisk. I övrigt fick vi en till (1210gr) över storfiskgränsen och totalt fick vi ca 20 koljor, varav samtliga returnerades.




Vi testade ett område som skulle hålla lite finare rötsimpa, och Mattias levererade direkt!




Ett magiskt väder hade vi nästan hela helgen! Det var ovanligt klart vatten och en av höjdpunkterna var när ett torskstim majestätiskt gled in under båten kanske 5-6m under ytan och attackerade våra plattfisktackel som vi snabbt vevade upp från botten. Mäktigt! Stora näbbgäddestim såg vi vid två tillfällen.



Vackra Ven!




Solnedgång över Helsingör.



Näbbgädderace utanför Kronborg! Ett strömstråk nästan ända inne vid land vid den populära kustfiskesträckan gjorde att det fullkomligt kokade av näbbgädda i vattnet. Folk stod nästan med armbågs lucka och hivade upp fisk på fisk. Helt sjukt!





Filmklipp: Mattias stora kolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar