måndag 29 augusti 2011

Structure Scan monterad!

Med god hjälp av Lowrance-teamet har vi nu en så kallad Structure Scan monterad på båten. Det är en givare med sidskanningsfunktion som bland annat kan åstadkomma fantastiska 3D-bilder över exempelvis grundare liggande vrak och toppar. Det kommer lite bilder på detta under veckan.
Tillsammans med vår nya samarbetspartner Dr Depth kan man dessutom spela in allt man "ser", spara detta på minneskortet i Lowrance-enheten, omvandla datan med hjälp av Dr Depth-programmet i en dator, samt därefter återföra informationen till Lowrance-enheten och vips så har man en faktisk djupkarta eller 3D-bild på gps-en istället för det vanliga sjökortet som vanligtvis ligger i bakgrunden. Som exempel syns stenar och annat nära botten väldigt tydligt, så det ska bli spännande att testa vid exempelvis kommande turer efter piggvar/slätvar och havsöring. Med en Structure Scan täcker man dessutom av otroligt mycket mer yta jämfört med en vanlig givare som mer eller mindre ser rakt ner.
Den svarta givaren är Structure Scan och den bortre gröna är vår ordinarie ekolodsgivare, dock en så kallad bronsgivare som är betydligt mer kraftfull än en vanlig givare. Därav storleken...

/Markus

1 kommentar: