tisdag 7 februari 2012

Isolas årskrönika för 2011! (A-B)

# Abborre

- Ca 1kg (Mange)

Inga toppfiskar i år. Mange körde några pass hemma i Kungsbackaån, här med en grann kilosfisk. Det gäller att ha lite flyt med detta fiske. De senaste två vintrarna har gjort fisket trögt i vårat hemmavatten då isen legat sent och vattnet varit kallt längre. Säkert bra för beståndet, annars är fisketrycket väldigt högt första halvan av april.






# Berggylta

- 1,41kg (Mattias)

Arten som vi hade hoppats kunna ta några fina under 2011, utan att lyckas. Tur att Mattias visade var skåpet ska stå. I sina "hemmavatten" nära sommarstugan vid Gullmarsfjorden plockade han en fin reggare. Inte helt lätt art att ta. Bra chans även på sensommar-höst. Gullmarn levererar till topplistorna, men det hänger delvis ihop med det periodvis höga fisketrycket.



# Bergvar

- 235gr (Mattias)

Utan tvekan en av våra bästa fångster förra året! Tagen under ett nattpass inne i Gullmarn i en unik dubblé ihop med en paddtorsk! Häftig fisk som tack vare sin skålformade undersida kan skapa ett undertryck mot underlaget och därmed kan sitta på lodräta klippväggar. Nattaktiv. Sannolikt bäst chans att fånga vid stationärt nattfiske längs Gullmarns branta bergskanter.




# Bleka (ursäkta layouten i resten av inlägget, Blogger jävlas med redaktören och det är helt omöjligt att fixa)

- 4,75kg (Mange)
- 4,18kg (Mackan)

Fantastiskt blekaår! Mange tog sin sista veckan i april, Mackan några dagar senare. Det var Måseskärsvraken som levererade, och det bjöds under några få veckor på ett magiskt bra blekafiske, med massvis av fisk över 3kg. Isen har två år i rad gjort att stora delar av fiskeflottan legat infryst i hamnarna, med följd att de inte kunna sätta garn över vraken som de brukar göra. Detta kan ha påverkat.



# Blågylta

- 525gr (Mattias)
- 520gr (Markus)

Trots rejäl satsning utanför Måseskär och som vanligt en hel del fiske i Gullmarn blev det i år inga reggare. En besvikelse.


# Blåkäft

- 1355gr (Mattias)

En riktig Isolafavorit där vi varje år plockar stora exemplar i Langesund. Mattias var med på tävlingen i år och gjorde verkligen inte bort sig - han plockade bland annat nytt klubbrekord med denna grymma fisk! Blåkäften tar vi vanligtvis på 140-170m djup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar