onsdag 22 februari 2012

Isolas årskrönika för 2011! (R-Ö)

# Rödspätta
  • 1,71kg (Mackan)

Drömfisk, punkt slut. Toppkondition och tagen vid riktat spättamete sydväst Ven. Lätt krokad i mungipan. Största rödspättan i Sverige på 3 år vid fångsttillfället. Hölls som vanligt i en balja under fotograferingen, och återutsattes därefter. Det filmklippet hittar ni längst ner i detta inlägg.





# Sill

  • 308gr (Mackan)

Lämpligt nog under tävlingen i Öresund. Att lyckas ta den stora sillen i sillstimmet tillhör inte direkt den typen av meriterande erfarenheter man har överst på CV:t... Men men, den ska upp på tävling också.





# Vitling

  • 785gr (Mackan, Langesund)

Som vanligt är många av tävlingsfiskarna inte fotade pga tidsbrist, men Mattias får posera med en grann catch & release-fisk i 6hg-klassen från vår trevliga påskhelg i Öresund, där vi kom in i ett vitlingrace en av dagarna. I ett ganska litet område stod det ett stim med vitling, som vi lyckades pricka under några snabba drifter innan fisken försvann. Mackan tror att han tappade "ett ganska säkert vitling-reg", alltså en vitling över 800gr, men nära skjuter som bekant ingen hare ...






# Vitrocka

  • 9,82kg (Mange)
  • 9,70kg (Mange)

Manges grymma toppfisk platsade faktiskt inte ens på topp 5 på 2011 års grymma vitrockalista, men är ändå en riktig drömfångst. Tagen på 10-gradar´n, precis som 9,7-kilosen, med skillnaden att sistnämnda togs med norska Langesund som utgångshamn. Häftiga fiskar, häftiga fångstdjup och häftigt att kunna returnera rockorna och hajarna oskadda, trots stora fångstdjup.






Catch & release rödspätta 1,71kg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar