onsdag 15 februari 2012

Isolas årskrönika för 2011! (K-M)

# Knot

  • 535gr (Mange, Langesund)
  • 520gr (Mange, Måseskär, bilden)
  • 415gr (Mackan, Måseskär)

Utan tvekan ruggiga toppfiskar. Langesundsfisken togs på tävling och är en bjässe där, övriga två togs kring Måseskär där vi har en del riktigt bra platser. Lägg till detta Rikard Fjällströms gigantiska 715-grammare som togs på riktat fiske från Isolabåten i samma veva som 415-grammaren, så gör det en helt okej lista...






# Kolja
  • 1,63kg (Mackan)
  • 1,45kg (Mackan)
  • 1,44kg (Mattias)
  • 1,21kg (Mackan)

Fina firrar från Sundet! De två största togs under tävlingen i september och behövde tas med till invägningen, annars brukar vi återutsätta i princip alla koljor. Det gör tyvärr inte alla. Man ska komma ihåg att Öresund är enda platsen i Sverige där man kan rikta fisket efter kolja av vuxen storlek. En stor andel catch and release är därför nödvändigt från oss sportfiskare om vi vill ha fisket kvar så bra som det har varit de senaste säsongerna.




# Lax

Inga toppfiskar, men "lelle Melker" fick bända sin första lax i Vänern. Möjligtvis med viss hjälp av pappa.





# Lerskädda
  • 206gr (Mange)

Spännande art som utan tvekan är en av Isolas självförtroende-arter. Vi tar helt enkelt nästan alltid lerskäddan på tävling, där den alltid är en av de viktigaste arterna eftersom många team har lite svårare för den. Kan ibland gäcka ordentligt. Hittas oftast på lerbottnar kring 30-45m och tar gärna en långsmal fiskstrimla fiskad via ett släp i ca 0,4-0,6 knop. Att dunka sänket kraftigt i botten är viktigt och hugget kommer inte sällan i "lyftet". Det är vår erfarenhet i alla fall :-)



# Makrill

  • 1000gr (Mange, Öresund)

Eftersom pigghajen tyvärr är fredad har vi inte varit ute och fiskat våra hemmavatten i år. Här, kring Fladen, brukade vi ankra upp och köra riktat efter både haj och stor makrill med mäsksäck på sensommaren. Förbannat trevligt fiske. "Bra" chans på gråhaj och småfläckig rödhaj, relativt sett alltså. Vi får hoppas att restriktionerna mot yrkesfiskarnas ödesdigra utfiskning av våra broskfiskar skärps ytterligare och att vi snart kan få åka ut och fiska pigghajen igen. Ett rent catch and release-fiske hade kanske varit aktuellt när forskarna anser att beståndsstatusen är något mer gynnsam?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar