måndag 19 mars 2012

Isola-Mackan sötvattensatsar!?

Isolabloggen erfar att Mackan, teamets biolog och huvudskribent, under 2012 kommer att satsa på en del sötvattensfiske! Anledningen är att han finns med i det 4-mannalag som hans kollegor på Sportfiskarna har anmält till specimentävlingen Svenska Fiskeserien. Att Mackan kommer att bidra till poängskörden är mycket tveksamt enligt flera insatta källor som Isolabloggen pratat med. Hans gamla 2-kilosabborre från -09 kan han ju inte leva på längre.

Viss oro finns dock hos teamkamraterna, som kanske får ta in förstärkning under årets havsfisketävlingar. Istället för hårda och manliga havsfiskepass efter coola arter som håkäring, vitrocka och kummel tros Mackan nu istället luffa land och rike runt efter små obskyra sötvattensfiskar som vimma, faren, stäm och allt vad som nu simmar i våra sötvatten. Mackan har inte gått att nå för en kommentar, men finns enligt säkra källor på Sportfiskarnas huvudkontor i Stockholm under senare delen av veckan för att till helgen jobba på Sportfiskemässan. Misstankar finns att han där kommer knyta kontakter med sötvattensfiskare från olika delar av landet för att kunna bidra med åtminstone någon poängfisk till laget.

Mackans mentala tillstånd ifrågasätts nu av teamkamraterna. Den gångna helgen ska han ha setts orakad och sliten i sin lägenhet, försiktigt smekandes ett par feederspön, omgiven av gamla böcker från Arne Broman. 160-sängen från Hästen hade bytts ut mot en karpstol med en karpsäck som kudde och en avkrokningsmatta som täcke. Banksticks med nappalarm fanns nedtryckta i parketten över hela lägenheten, swimfeeders testfyllda med maggots och bröd sågs överallt och olika varianter av flöten och bolt-riggar hängde på väggarna. I köket vittnade tomma äggkartonger om ett storbak boilies, sannolikt med smaken "old dead crab and shrimp" med tanke på stanken som fått grannarna att ringa sociala myndigheter. Tragiskt.

3 kommentarer:

  1. Hahaha!!! Ska bli kul att se om det blir nytt reg på sandkrypare i sommar då?

    SvaraRadera
  2. Vi i teamet är inte så förvånade..... man undrar var denna typ av fiske hamnar på Snares lista:-)

    mvh Sellman

    SvaraRadera
  3. vill hälsa mackan välkommen till dom riktiga grabbarnas sällskap, vi som tål lite riktiga vågor under båten.vi som är lite coolare lite tuffare, än dom där fjantiga saltvattenslandkrabborna typ mange carlsson på taket å guldsmeds pojken å allt vad dom heter. det är nu äventyren börjar mackan mvh gunnarsson ps men du måste sluta dricka rosevin å prata med ljus röst, nu e det hemkört absint monstercrab som gäller

    SvaraRadera