torsdag 26 april 2012

Måseskär fredag-tisdag!

Traditionsenligt kör vi fiske, boende på Käringön, god mat och dryck, samt givetvis lite party på Petersons Krog, enligt Isola en av Västkustens bästa krogar. Som vanligt är det en handfull team som ska komma upp, även om jag har lite dålig koll just nu, så jag återkommer med en uppdatering där. Det hänger såklart lite på vädret. Confidence hoppas iallafall komma ut på fiske några dagar och Ola Esbjörnsson ska preliminärt köra 9 (!) dagar i sträck! Magnus och Mats hoppas komma upp lör-sön, Mattias och pappa Håkan är med (eventuellt med egen båt) och jag styr precis som tidigare en annan båt med några kompisar och farsor.
Lite beroende på väder och vind hoppas vi kunna få till fiske från fredag eftermiddag, samt halvdag på tisdagen. Däremellan hoppas vi att det blir någon bra dag så att vi kommer ut på vraken. Fjolårets lördag bjöd på magiskt väder och ett galet blekafiske, det bästa sedan 90-talet. Jag hade turen att få en fisk över magiska 4kg (bilden) och det kom ytterligare 8 blekor över storfiskgränsen 4kg, med fisk över 6kg i topp!
I övrigt är det helt rätt tid och plats för stor havskatt, men den arten har en otroligt negativ trend. Trots detta tillåts nätläggning på alla heta platser utanför Måseskär och det kan så här års nästan vara svårt att hitta en plats där man kan skicka ner sitt tackel. Förra året tror jag vi fick 1 havskatt på 4-5 team, så vi kommer inte lägga särskilt mycket tid på den arten tyvärr.
Det är ju lite tidigt på säsongen och ganska kallt i vattnet fortfarande, så många roliga arter (ex. läppfiskarna) är inte igång ännu. Enstaka stora blågyltor har kommit så här tidigt på säsongen, och vi kommer testa en del på dessa platser. I övrigt får vi väl se vad som nappar.

Följ bloggen i helgen!
/Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar