tisdag 7 augusti 2012

Dubbeltankning!

En klassiker. Båten tankas nu upp inför kommande veckors fiske, med start onsdag eftermiddag. Då blir det kollega och gode vän Nisse som gastar på Isolabåten. Utgångshamn närmaste veckan blir Ulebergshamn norr om Smögen där Nisse har sommarstuga.

Mattias förstärker från torsdag och långtidsprognosen ser riktigt lovande ut. Vi hoppas komma ut ett pass på Bratten framåt helgen, där det igår kom upp en hälleflundra på 10,6kg! En ovanlig spöfångst i svenska vatten och man fick även klorocka och vitrocka på samma pass, samt gråsej på 9kg. Om någon annan båt ska ut framåt helgen kan ni höra av er till mig på 0708-536322. Både trevligare och säkrare att vara två båtar så långt ut.

Övriga satsningar den kommande veckan - utöver Bratten - blir nog lite vrakfiske, berggylta, brunsnultra, mindre kungsfisk och kanske kolmule. För sistnämnda art har vi lite idéer med oss från Langesund, som i år bjöd på ganska bra fångster av just komule, eller blåvitling som den också kallas. Yrkesfisket har fått en hel del kolmule i sina fångster, även om arten har minskat i Skagerrak just på grund av foderfiskets härjningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar