fredag 14 september 2012

Linslus + tävling i helgen!

För den som inte tröttnat på Isola-Markus så syntes han i SVT:s konsumentprogram Plus under torsdagskvällen, där han diskuterade flätlinor tillsammans med fiskeintresserade programledaren Mathias. Själva lintestet är såklart mest intressant, där de billiga linorna över lag fick bra betyg och tvärtom. På SVT Play (se länken) kan man se det ca 10 minuter långa inslaget, som börjar 9 minuter in i sändningen.
http://www.svtplay.se/video/290561/del-3-av-11

I helgen går Garmin Fiskefestival av stapeln i trevliga Öresund (ibland är steget från håkäringmete med 1,5-kilos sänke på 580m djup till pillemete efter skärsnultra och lerskädda tydligen inte så långt). Fredag kör Markus någon halvdag träningsfiske i den hårda blåst som ska råda, samt förbereder med agn och liknande, medan Rickard och Mange kommer ner lördag morgon lagom till tävlingsstart. Ovanligt dåliga förberedelser för oss i år alltså, samtidigt som flera av konkurrenterna varit på plats och träningsfiskat ett antal dagar den senaste veckan. Ett bra tag sedan Isolabåten ens var i Öresund, men det ska bli riktigt kul att komma ner och känna på varar, koljor, skrubbor och spättor! Vi har ju dessutom en tredjeplats från förra året att försvara i denna tokjämna tävling, där en enda missad art kan göra att man dalar många placeringar.

2 kommentarer:

  1. Tyckte väl att jag kände igen linslusen på Tv.
    Kunde inte helt placera vart jag stött på han bara ;-)
    Mattias och jag känner varandra från förr så det var ju gjutet att kolla lintest...det börjar röra på sig här uppe igen :-)
    Ha det och Skitfiske Markus.

    SvaraRadera
  2. Haha, kul att du såg avsnittet. Mattias var verkligen supertrevlig och rolig! Varje gång han fick chansen, typ om jag pratade om något "stort" eller "rejält", utbrast han: "...som flickan sa!"
    "-Bryyyyt", gastade producenten då, kanske mest på skoj, hahaha!

    Jag är sugen på att komma upp till dina trakter igen, Nisse bor ju kvar. Förbannat fin kust. Kanske till påsk! :-)

    /Mackan

    SvaraRadera