lördag 13 oktober 2012

Olles rödspätta!

En till bild på Olles fantastiska rödspätta tagen på Vandia tidigare idag! 2,17kg vägdes den till innan den fick friheten åter. Patrik berättar att det blev helt knäpptyst på båten när fisken återutsattes - underbart!
-Vad tyst här blev då, hade skeppare Thomas Nilsson skrockat! :-)
Mycket jobb för hela teamet senaste tiden så dåligt med fiskerapporter från oss, men vi ska fixa lite med båt + trailer den närmaste tiden. Utöver lite eljobb på trailern knäcktes ju hela targabågen med spöhållare under tävlingen i Öresund senast. Konstigt, vi som alltid kör så lugnt och försiktigt på tävling...

Fått "tips" om att lufta semesterkontot också, så det lutar kanske lite åt en veckas semester på sundet i november. Jag avvaktar i så fall en vecka med svaga vindar. Om det nu finns sådana i november. Plattfiskeriet håller ju lika hög standard även då. För rödspättan har november historiskt sett levererat 41 fiskar till Sportfiskarnas Storfiskregister, medan oktober är snäppet bättre på 52 st, och då har Vandia levererat ett gäng senaste tiden som inte hunnit in på listan. November ser därmed ut att bli glödhet ;-)

För skrubbskäddan är november inte oväntat den hetaste månaden med 160 fiskar mot oktober månads 105. För sandskäddan är april och maj väldigt jämna med oktober och november. Statistiken är inte enbart för Öresund, utan totalt. Alla vet ju dock att det är trålningsbefriade Öresund som gäller om man ska ha trevligt fiske efter ovan nämnda arter. Nåväl, fiskesugen blir man iallafall.

/Mackan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar