torsdag 13 juni 2013

Spännande fångst i Kungsbackafjorden!

Via sportfiskebutiken Profly i Kungsbacka fick jag en förfrågan om en bläckfiskart som fångats i Kungsbackafjorden i tisdags. Det ser ut som den tioarmade arten Loligo forbesi, som man ganska ofta ser på exempelvis Göteborgs fiskauktion, och jag har själv ätit den färskfriterad ett antal gånger.

Som jag skrev till rapporterande Mathias Brandin så är det faktiskt inte helt ovanligt att bläckfiskar tas på sportfiskeutrustning, men då rör det sig oftast om artrika områden som Måseskär under sensommar/höst när varmare, näringsrikt vatten kommer in till svenska kusten med strömmarna från Skagerrak/Nordsjön. Se filmklipp och rapport från Mathias nedan!

/Markus
Hej,

Familjen var ute igår tisdags 11/06 på Onsalafjorden för att fiska lite på ”hobby nivå”. Vi låg i höjd med rågskytten (ca: 11-13m djup) då min sambo Helena fick upp denna varelse ur vattnet! :-)
Storlek: ca: 40-50 cm
Vikt: runt 1 kg (vattenfylld till hälften) :-)

Kan ju se att det är en bläckfiskart, men skulle vilja veta vad den heter och hur vanligt eller ovanligt det är att få en sån här på kroken? Kan tillägga att vi släppte tillbaka bläckfisken levande i havet igen.

Med Vänliga Hälsningar

Mathias Brandin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar