torsdag 15 september 2016

PRESSSTOPP,BLÅFENAD TONFISK!

Kungsbackagängen Team Confidence och Team fisketeam1 har idag sett enorma stim med stor tonfisk och har även varit i några fiskar vid nedsläpp under vrakfiske i Skagerack. Stimmen har varit i närheten av båtarna i flera timmar! Fiskarna har showar och hoppat runt båtarna i jakt på småsill från lunch och ända fram till kvällen. Micael från confidence bedömde att de flesta fiskarna var mellan 100-200 kg!!

söndag 11 september 2016

Fenknot och slätvar!




Gjorde igår ett försök efter fenknot ihop med Kolbeck. Vi fick under dagen 2 slätvarar,en hög vanliga knotar upp till ca 3 hg,några rödspättor och sist men inte minst 2 fenknotar. Den största tyngde vågen till 375 gr, ingen gigant men vansinnigt vackra och häftiga med sina stora bröstfenor.

/Mattias

fredag 9 september 2016

Försenad sammanfattning av garminfestivalen + Mexicoresa!



Här kommer en något försenad rapport och sammanfattning med lite tankar kring garminfestivalen som var förra helgen.

Till att börja med så vill vi rikta ett stort grattis till kompisarna i Team Navia som tog hem årets seger, stort grattis och riktigt bra fiskat!
Vi själva hade ett väldigt oflyt med vikten på de arter vi fick. Vi fick samtliga arter vi fiskade efter och totalt landade vi på 19 olika arter, men i årets tävling var det bara de 12 mest poänggivande arterna som räknades, vilket ställde krav på bra vikter på samtliga arter. Något vi tyvärr inte alls fick till denna tävling.
Extra frustrerande var två moment i tävlingen. Varfisket uppe på Lappen har alltid varit en akilleshäl för oss. Vi får antingen slätvaren och får jaga piggvar eller tvärt om och i år var inget undantag.
Vi fick under lördagen tillslut en slätvar på ca 7 hg efter att Navia som låg precis bredvid oss dragit en ok slätvar + piggvar på 1,3 för att sedan höja den till grymma 1,9 kg. Vi fick så klart ingen piggvar under lördagen...
Samma visa upprepade sig under berggyltafisket ihop med Navia senare under dagen. Vi och Navia låg intill varandra och Anders fick ganska omgående en berggylta på runt 5 hg för att en kort stund senare slå till med en riktig supergylta på över 1 kg. Vi låg kvar i 1,5 h och fick tillslut en på 5 hg.

Vi Låg efter lördagens fiske på en 7e plats och kom fram till att vi måste upp till Lappen igen för att försöka på piggvaren igen med chans på höjning på fenknot och lite andra arter.
För att göra söndagens historia kort, vi la allt på att försöka ta en stor piggvar för att försöka klättra i resultatlistan men lyckades tyvärr inte med detta. Nidingen giants som också låg där uppe tog omgående en fin piggvar på 1,3 kg men för oss ville det sig inte...
Vi låg kvar och nötte och med ynka 15 minuter kvar av tävlingen fick vi äntligen en piggvar som hade 4 mm tillgodo på längden. Tyvärr var den såpass liten att det inte gav tillräckligt med poäng och vi fick återigen se oss slagna av varfisket.
Oerhört kul var dock att Navia hade det där extra flytet denna tävling och höll undan till segern!

Mackan är i skrivande stund på väg till Mexico, ihop med Lennart Waje för två veckors fiske! Duon kommer förhoppningsvis ha bra internetuppkoppling och vi hoppas kunna få lite fina rapporter under resans gång!

Undertecknad skall imorgon ut på lite kul fiske ihop med Nicklas Kolbeck. Om det ger något får vi se men kul ska det oavsett bli!


/Mattias

Årets resultatlista
Största fisken i respektive art
Vinnarna i årets tävling, Team Navia!
Luriga varar. Otroligt viktiga att ta under tävling.

fredag 2 september 2016

De sista förberedelserna klara!




Idag har vi tränat lite inför morgondagens tävling och hämtat masken i Danmark,billigt och bra som vanligt!
Nu har vi precis knutit de sista tacklena inför imorgon!

torsdag 1 september 2016

Garmin fiskefestival i helgen!


Till helgen går Garmin fiskefestival av stapeln nere i Borstahusen,Landskrona.
En tävling som ofta är tuff och väldigt jämn. Nytt för i år är att 12 st valfria arter från artlistan räknas in i den totala poängsammanställningen. Varje team väger alltså in sina 12 mest poänggivande fiskar.

Isolas laguppställning ser i år ut enligt följande: Magnus,Mats och Mattias.
Mats och Mattias åker ner och träningsfiskar under fredagen och Magnus ansluter senare under dagen.
Som vanligt under tävling kan det bli lite färre rapporter med tanke på tävlingsmomentet men vi försöker hålla alla läsare uppdaterade!